Konkurs za subvencije mladim poljoprivrednicima za dve nedelje (SRB)

“U naredne dve nedelje očekujem da se raspiše konkurs za finansiranje podrške mladim poljoprivrednicima, prvi ovakve prirode u Ministarstvu”, izjavio je ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine, Branislav Nedimović. Na konkurs moći će da se prijave svi mladi ljudi, dakle do 40 godina starosti koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo.

Uz redovne uslove koji važe za sve korisnike subvencija, biće potrebno i da popune obrazac koji je vrlo jednostavan i gde će, između ostalog, ukratko opisati svoj plan za koji traže finansijsku podršku, ističe ministar i dodaje da ukoliko se odobre sredstva, mladi poljoprivrednici će moći unapred da dobiju do 75% predviđenih sredstava za ulaganje ili maksimalno 1.200.000 dinara po korisniku.

“Želim da naglasim i da će u slučaju da je nosilac gazdinstva pripadnica lepšeg pola, na samom konkursu imati i određenu bodovnu prednost. Na taj način želimo da posebno podržimo ostanak mladih žena na selu, jer smo svesni da bez žene nema jakog domaćinstva, niti jakog sela, rekao je Nedimović.

Izvor: Agropress

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

4 komentara

 • Dakle,i ako imam 36 godina pošto sam domaćinstvo registovao ove godine nemam pravo na nikakve subvencije

  • Administrator

   Poštovani, ministar Nedimović u nekoliko navrata je rekao da mladi mogu konkurisati čak i ako nisu registrovali gazdinstvo, ali da su u obavezi po odobravanju subvencija da se registruju, tako da mislim da ćete moći da konkurišete. U svakom slučaju uskoro će biti objavljen Pravilnik pa ćemo imati više informacija.

 • Zorica Zaklan

  Poštovani, ministar Nedimović je stvarno u nekoliko navrata rekao da mladi mogu konkurisati čak i ako nisu registrovali gazdinstvo, ali da su u obavezi po odobravanju subvencija da se registruju. Pravilnik je upravo objavljen i u njemu piše, da pravo na podsticaje ostvaruju fizička lica koja su upisana u registar poljoprivrednih gazdinstava – nosioci registorvanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Ne vidim mogućnosti o kojoj je ministar govorio.

  • Administrator

   Kao što ste već rekli u Pravilniku piše da podsticaje ostvaruje fizičko lice upisano u registar poljoprivrednih gazdinstava, a to su nam potvrdili i Upravi za agrarna plaćanja, pa izgleda da definitvno svi koji nisu registrovati ne mogu konkurisati.

Ostavite odgovor