Podsticajna sredstva dodeljena za 79 poljoprivrednika u Čačku (SRB)

U sali Skupštine grada Čačka obavljeno je potpisivanje ugovora o dodeli podsticajnih sredstava u poljoprivredi na osnovu zahteva koji su predati u toku juna.
“U prvom krugu subvencije je dobilo 128 poljoprivrednika. Tada je utrošeno 18 miliona dinara, a sada devet. Preostalo je još 13 miliona dinara za ove namene. Krajem juna pravimo novi presek i tokom avgusta potpisujemo nove ugovore o dodeli podsticajnih sredstava. Do sada imamo oko 30 podnetih zahteva”, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Čačka, Vladan Milić.
Prema njegovim rečima, na osnovu subvencija u prvom i drugom krugu kupljeno je 15 traktora.
“Od kad smao na ovaj način počeli da subvencionišemo poljoprivredu, kupljeno je više od 100 traktora na teritoriji grada Čačka. Ovakve mere prepoznala je i država pa su doneli odluku da subvencionišu nabavku novih traktora”, istakao je Milić.
Dodaje da je dosta subvencije otišlo i na voćarstvo, stočarstvo, ali i kupovinu mašina za obradu zemlje.
“Ove godine imamo novinu, to je kupovina zemlje za obradu, što je značajno za poljoprivrednike radi ukrupnjavanja poseda”, rekao je Milić.
Milić ističe da je budžetom, ove godine za poljoprivredu opredeljeno 100.000 miliona, što je duplo više nego prošle godine.
Izvor: glaszapadnesrbije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

2 komentara

 • oliver

  kada ce poceti isplata potsticajnih sretava za kupovinu prikljucnih masina (sejalica)

  • Administrator

   U Upravi za agrarna plaćanja kažu da su počeli da isplačuju sredstva. Isplata ide po redosledu predaje zahteva. Da biste proverili u kojoj fazi je vaš zahtev potrebno je da pozovete Upravu na jedan od ovih telefona:
   +381 11 30 20 100
   +381 11 30 20 101
   +381 11 30 20 118
   i na osnovu registarskog broja vašeg gazdinstva dobićete više informacija.

Ostavite odgovor