Presek nedelje 02.10 – 06.10.2017. GeaCentar (HU)

KUKURUZ

Na tržištu Mađarske u toku je berba kukuruza. Otkupne cene zavise od procenta vlage i pariteta i kreću se od 40.000-43.000 Ft/t. Cena kukuruza novog roda beleži blagi porast. Na berzi u Budimpešti ponuđena cena kukuruza je bila u blagom porastu (isporuka za mesec novembar). Na Matifu cena je varirala. U izvozu beležimo blagi porast cene.

PŠENICA

Na unutrašnjem tržištu Mađarske cena mlinske pšenice je stabilna, ne beleži veće promene. I dalje je veća potražnja za pšenicom A kvaliteta. Cena na Matifu sa isporukom za mesec decembar je varirala. U izvozu pšenica poboljšivač rod 2017. nudila se po sličnim cenama kao i prošle nedelje.

JEČAM

Tržište ječma bez promena, cena stagnira. Izvozne cene su bile identične kao i prošle nedelje. Kupci iz BIH ove nedelje su se snabdevali stočnim ječmom sa tržišta Hrvatske.

STOČNO BRAŠNO I MEKINJE ZA STOČNU HRANU

Na tržištu Mađarske i dalje je veća ponuda pšeničnih mekinja nego stočnog brašna. Stočno brašno se i dalje u većim količinama izvozi za Rumuniju, te je na domaćem tržištu veća ponuda mekinja za stočnu hranu. Izvozne cene su povoljnije u odnosu na region, te su kupci sa tržišta BiH i dalje zainteresovani za nabavku stočnog i mekinja sa tržišta Mađarske.

Za više informacija pozovite GEA I.S. 021/2 55555

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor