Počeli su “Pekarsko-mlinarski” dani na Novosadskom sajmu (SRB)

Manifestacija „Pekarsko-mlinarski dani“ u organizaciji Mlinpek zavoda iz Novog Sada, otvorena je danas na Novosadskom sajmu i trajaće do subote, 14. oktobra.

Sajam i konferenciju pod sloganom “Dođi, vidi, nauči, primeni“ otvorio je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Nenad Katanić. Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević takođe je prisustvovao otvaranju. Tim povodom on je rekao:

“Pekarska delatnost je važna za privredu ove zemlje, a ulaganje u inovacije u toj oblasti automatski čini da i naša poljoprivreda bude konkurentnija na tržištu. Drago mi je što ovaj sajam upotpunjuju i stručne konferencije na kojima imamo priliku da čujemo različita iskustva i gde stičemo mogućnost unapređenja ove delatnosti.”.

Na drugom Sajmu pekarstva i mlinarstva stručna javnost i posetioci moći će na jednom mestu da se upoznaju sa opremom, priborom, sirovinama, aditivima, pomoćnim sredstvima, laboratorijom, kontrolom, merenjem, uslugama, asortimanom, i imaće priliku za informativne razgovore i podršku za pekarstvo, mlinarstvo, poslastičarstvo i sve ostalo što ima veze sa preradom žita. Tokom trajanja sajma biće održane kratke konferencije o najaktuelnijim temama u ovoj branši. Centralne teme konferencije biće: „Kvalitet i klasifikacija pšenice – večita tema sagledana novim očima“ kao i „Peć: srce pekare – kako izbeći propuste u pečenju i uštedeti“.

Na Sajmu izlaže veliki broj kako domaćih, tako i stranih izlagača koji će na svojim štandovima, naredna tri dana od 10 do 19 časova, predstavljati nova i postojeća rešenja koja doprinose kvalitetu celokupnog procesa proizvodnje pekarskih i poslastičarskih proizvoda.

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor