Presek nedelje 13.11 – 17.11.2017. GeaCentar (HU)

KUKURUZ

Na tržištu Mađarske cena kukuruza beleži blagi porast. Otkupne cene su malo više u odnosu na prošlu nedelju. Na Matifu cena je tokom nedelje varirala i zaustavila se na 155.75 Eur/t što je za 1,00Eur/t manje u odnosu na početak nedelje (isporuka za mesec januar). Cena kukuruza na berzi Čikago takođe beleži pad od 2.11 Dol/t u odnosu na početak nedelje. U izvozu cene su slične kao i prošle nedelje.

PŠENICA

Na unutrašnjem tržištu Mađarske cena pšenice ne beleži veće oscilacije. Ponude pšenice kretale su se od 44.000-52.000 Ft/t u zavisnosti od kvaliteta i pariteta. U izvozu pšenica rod 2017. nudila se u po sličnim cenama kao i prošle nedelje. Sistem beleži realizacije za pšenicu poboljšivač i pšenicu B kvaliteta.

JEČAM

Cena stočnog ječma rod 2017. na tržištu Mađarske beleži blagi porast. Smanjene su operativne količine na tržištu. U izvozu cene su beležile blagi porast. Sistem je početkom nedelje beležio realizaciju prema Bih tržištu.

SOJA

Na tržištu Mađarske ponuda soje non gmo rod 2017. kretala se u rasponu po sličnim cenama kao i prošle nedelje. Iako je tokom nedelje postojalo interesovanje za sojom sa tržišta Srbije, trgovina se slabije odvijala uzrokovana padom cene domaće soje na srpskom tržištu.

STOČNO BRAŠNO I MEKINJE ZA STOČNU HRANU

Na tržištu Mađarske ponuda operativnih količina pšeničnih mekinja i stočnog brašna je nešto manja u odnosu na prethodni period. U Izvozu ponuđene su bile samo mekinje za stočnu hranu, rinfuz.

Za više informacija pozovite GEA I.S: 021/21 55555

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor