Presek nedelje 27.11 – 01.12.2017. GeaCentar (HU)

KUKURUZ
Na tržištu Mađarske cena kukuruza u ponudi ne beleži promene. Berba roda 2017. je završena, a ukupan prinos je 6.73 miliona tona. I dalje je manja ponuda kukuruza na tržištu, ponuđači odlažu prodaju. Izvozne cene su bile stabilne, bez promena.
PŠENICA
Ponuda pšenice na tržištu Mađarske I dalje je mala. Cena na Matifu sa isporukom za mesec decembar je varirala I zaustavila se na 159.50 Eur/t. Na berzi Čikago cena pšenice za mesec decembar takođe je varirala I zaustavila se na 150.35 Dol/t.
U izvozu pšenica poboljšivač rod 2017.nudila se po sličnim cenama kao I prošle nedelje. Pregovori su vođeni za pšenicu 12%-13% proteina.
JEČAM
Cena stočnog ječma rod 2017. na tržištu Mađarske ne beleži promenu u odnosu na prošlu nedelju. I dalje je manja ponuda operativne robe ali bez uticaja na cenu. U izvozu cene nisu beležile promenu. Sistem beleži realizaciju prema BiH tržištu.
MEKINJE ZA STOČNU HRANU
I dalje se teško dolazi do operativnih količina mekinja za stočnu hranu. Do ponuda stočnog brašna je gotovo nemoguće doći jer su količine unapred ugovorene. Pojedini mlinovi I dalje ne rade zbog remonta.
U izvozu mekinje za stočnu hranu beleže porast cene.

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor