Presek nedelje 27.11 – 01.12.2017. GeaCentar (SRB)

KUKURUZ
Na tržištu kukuruza nema značajnijih promena. Situacija ista kao i prethodnih nedelja.
Na pojedinim paritetima ponuđači sa jedne strane odustaju od prodaje jer pokazuju nezadovoljstvo kada su trenutne tržišne cene u pitanju a sa druge strane kupci nisu spremni da plate ponuđene cene. Na paritetu Bačke cena kukuruza je bila u blažem padu a na paritetu Srema i južnog Banata cena je stagnirala.

PŠENICA
U protekloj nedelji pad cene pšenice se nastavlja. Sistem je beležio veću ponudu, dok su kupci za istu bili manje zainteresovani. U zavisnosti od kvaliteta i pariteta, cena pšenice u ponudi kretala se u rasponu od 18.00-18.50 din/kg+PDV. Kupci ove nedelje bili su domaći mlinovi I regionalni izvoznici.

SOJA
U prethodnoj nedelji ponuda soje je bila veća od potražnje, a cena je nastavila dalji pad u realizaciji. Kupci ove nedelje su bile pretežno mešaone stočne hrane.

SOJINA SAČMA
Kako je ponuda sojine sačme na tržištu i dalje zadovoljavajuća, a sa druge strane interesovanje kupaca neznatno, cena ove komponente u ponudi i realizaciji nastavlja da beleži pad.

SUNCOKRETOVA SAČMA
Ni protekle nedelje Sistem ne beleži značajnije promene na tržištu suncokretove sačme. Usled povećane ponude operativne robe na tržištu, cene u ponudi i realizaciji nastavljaju da beleže pad. Sistem beleži trgovanje sačmom iz Šida I iz Vrbasa.

STOČNO BRAŠNO
U nedelji za nama dolazi do porasta cene pšeničnog stočnog brašna u ponudi I realizaciji. Zbog slabije meljave teže se dolazilo do operativne robe, što je uticalo na porasti cene stočnog brašna. Kupci ove nedelje bili su uglavnom mešaone stočne hrane.

MINERALNA ĐUBRIVA
Tržište đubriva ove nedelje bez značajnijih promena. I dalje je slab odaziv kupaca, većina nabavku odlaže do daljnjeg. Oni koji su se ipak odlučivali za kupovinu uzimali su azotne formulacije. Sistem beleži realizaciju za AN, UREA i KAN. Cene đubriva bile su stabilne, nisu se menjale.

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor