Na Sokocu će proizvoditi sjeme bezvirusnog krompira (BIH)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić rekao je da će predstavnici ovog ministarstva i Organizacije UN za hranu i poljoprivredu /FAO/ u ovom mjesecu razgovarati o ulaganju u revitalizaciju Centra za razvoj na Sokocu s ciljem unapređenja poljoprivrede brdsko–planinskog kraja.

Mirjanić je u Trebinju rekao da je FAO zainteresovan da ulaže u Centar na Sokocu koga je Vlada Republike Srpske otkupila prilikom stečaja i prenijela ga u nadležnost Poljoprivrednog instituta Republike Srpske u Banjaluci.

Cilj je bio, naglasio je on, da se konstituiše kao Centar za razvoj poljoprivrede brdsko–planinskog područja i da proizvodi, prvenstveno sjeme bezvirusnog krompira, te da se osposobi za proizvodnju sitnih sjemena – krmnog bilja.

Mirjanić je podsjetio da je Vlada Srpske dodijelila Centru 250 hektara zemljišta gdje je moguće razviti sopstvenu proizvodnju sjemena.

“Razvijajući tu krmnu osnovu mi mnogo doprinosimo razvoju stočarstva na Sokocu, u Rogatici, Gacku, Nevesinju”, rekao je Mirjanić.

Izvor: akta.ba

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor