Presek nedelje 05.03. – 09.03.2018. GeaCentar (HU)

KUKURUZ

Na tržištu Mađarske cena kukuruza je stabilna, ne beleži veće promene. Na budimpeštanskoj berzi cena kukuruza za mart mesec je bez promena, dok je cena na Matifu i berzi Čikago varirala.
I dalje je smanjena ponuda kukuruza u izvozu. Cene beleže blagi porast uzrokovan jačanjem forinte u odnosu na euro.

PŠENICA

Polako se pojačava tražnja na unutrašnjem tržištu Mađarske. Cena pšenica poboljšivač zavisila je od kvaliteta i  pariteta. Na Matifu cena je varirala, a na berzi Čikago nije bilo većih promena u odnosu na prošlu nedelju. I dalje je slabija tražnja od strane kupaca iz regiona. Uzrok tome je smanjena proizvodnja brašna kao I niže cene pšenice sa tržišta Srbije.

JEČAM

Cena ječma se nije menjala tokom nedelje. Smanjene su bile ponude na domaćem tržištu i u izvozu. Cena ječma sa tržišta Mađarske slična je kao u regionu zbog čega nije bilo većeg upita.

STOČNO BRAŠNO,MEKINJE

Na tržištu Mađarske smanjena je ponuda stočnog brašna I mekinja, cena beleži porast. Zbog velike potražnje za istim, mlinovi imaju dobar plasman I ugovaraju prodaju samo u rinfuzi, bez potrebe za džakiranjem.
Izvozne ponude stočnog brašna-rinfuz kao I mekinje za stočnu hranu, rinfuz bile su po nešto jačim cenama u odnosu na prošlu nedelju.

Za više informacije pozovite: GEA AGRONET

021/21 55555

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor