Stiže proleće!Prete nam smrdibube i klintonke! (SRB)

Invazija smrdibuba je već počela, a sa prvim toplim danima građani Srbije mogu da očekuju i opekotine koje izaziva pederus, ali i bolne ujede bube klintonke.Poslednjih godina, već sa prvim toplim danima građani Srbije su u problemu. Invazija svakojakih buba iz godine u godinu se povećava, a odbrane gotovo da nema.

Visoke temperature, koje su najavljene za naredni period, svakako će doprineti da se ovi insekti pojave kada im nije sezona.Evo o kojim se bubama radi, kako one izgledaju i što je najbitnije koja je prva pomoć ukoliko budete imali bliski susret sa njima.

Kad jednom smrdibuba markira stan, uvek će dolaziti

Muke sa smrdibubama su već počele. Prošlogodišnja njihova najezda, kada nismo mogli da ih se oslobodimo, verovatno će se ponoviti i ove godine, s obzirom da su se već pojavile.Smrdibube se hrane raznim biljkama, a u stanove ulaze samo prateći svetlost i obično uleću na višim spratovima, u blizini kojih se nalazi drveće.Nova vrsta koja potiče iz Kine pojavila se pre desetak godina u Švajcarskoj, ali je preneta i kod nas. One se mogu uvući čak i u kofer, a dovoljna je jedna ženka da dođe do čitave invazije smrdibuba.

Čim pokušate da ga se otarasite, BACA OTROV NA VAS
Otok, bol, čak i gušenje – sve to može da bude znak da vas je ujela OPASNA BUBA “KLINTONKA”
Kako su nam ranije objasnili stručnjaci sa Biološkog fakulteta, one sada osvajaju teritoriju i samim tim se drastično množe. Tek nakon nekoliko godina to će se promeniti nabolje. Do tada, neće postojati način da se odbranimo od njih. Suludo je prskati stan non-stop.Jedina sreća je u tome što ne ujedaju ljude, ali kada jednom uđu u stan, one ga markiraju mirisom, koji će kasnije privlačiti sve smrdibube u kraju.

Izvor: Blic

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor