Drveni stolovi za trgovce na pijaci (BiH)

Kako bi trgovcima omogućile bolje uslove rada, KJKP Tržnice-pijace u Sarajevu, nabavile su i postavile 55 novih drvenih stolova na pijaci Markale. Time je ova poznata gradska tržnica dobila ljepši i moderniji izgled, baš kakav i zaslužuje. Direktor preduzeća Jasmin Terović kazao je da sada trgovci imaju praktičnije stolove u odnosu na dosadašnje, jer imaju prostor za skladištenje robe.

“Stolovi imaju dio predviđen za ostavljanje voća i povrća koji se može zatvoriti, te će zahvaljujući tome trgovci uštedjeti jer neće morati plaćati skladištenje robe u drugim magacinima. Osim novih stolova, na bočnim stranama pijace, iznad ulaza, postavili smo nove reklame s natpisima – Kupujmo domaće, kako bismo uticali na svijest građana o važnosti kupovine domaćih proizvoda, a koje mogu kupiti na ovoj pijaci”, naveo je Terović.

Uprava preduzeća neće stati na ovome. U planu je i modernizacija ostalih pijaca koje bi također trebale dobiti nove boksove i stolove.

“Nedavno smo na pijaci Grbavica postavili drvene boksove kako bismo prodavačima stvorili bolje uslove rada i kako bi bili zaštićeni od nepogodnih vremenskih uvjeta. Želimo takve uslove omogućiti trgovcima i na ostalim pijacama”, istakao je Terović.

izvor: Akta

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor