Presek nedelje 07. 05 – 11.05. 2018. GEA Agronet (SRB)

KUKURUZ

Ove nedelje pojačana tražnja značajno je uticala na rast cene kukuruza.Rast cene se posebno osetio na paritetima u blizini dunavskih luka.Pored trgovačkih kuća, regionalnih izvoznika i domaćih potrošača, u kupovinu su uključeni i izvoznici na barže koji su najčešće bili zainteresovani za veće lotove u blizini luka.

PŠENICA

I ako nam je do žetve nove pšenice ostalo nepuna dva meseca, dobra potražnja održava cenu.
Kupci pšenice protekle nedelje bili su izvoznici, mlinovi i trgovačke kuće.

SOJA

Ove nedelje ponuda soja zrna je bila daleko veća od potražnje, a cena stagnira.
I ove nedelje kupci su bili trgovci, prerađivači i mešaone stočne hrane.

SOJINA SAČMA

Slabo interesovanje kupaca za sojinom sačmom i ove nedelje rezultiralo je daljim padom cena, a na tržištu je i dalje velika ponuda domaće i uvozne sojine sačme.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Početkom nedelje cena suncokretove sačme u ponudi beleži rast, da bi velika ponuda smanjeno interesovanje kupaca krajem nedelje ipak dovela do pada cena.

STOČNO BRAŠNO

I ovu nedelju Sistem beleži pad cene pšeničnog stočnog brašna. Tražnja je bila znatno manja od ponude, jer kupci odlažu kupovinu zbog konstantnog pada cene.
Cena kukuruznog stočnog brašna se nije značajnije menjala.

MINERALNA ĐUBRIVA
Slabo interesovanje za nabavkom mineralnih đubriva se nastavlja i ove nedelje, a upita je bilo za KAN, AN i UREU. Sistem beleži više nego skromnu realizaciju za KAN-Madjarska big bag, KAN-Pančevo 25/1 i AN-Rusija 25/1. Operativnog AN-Rusija 25/1 ove nedelje bilo je samo na paritetu Pančeva.
Cene uglavnom stagniraju, a oscilacije je bilo jedino u ceni KAN-Pančevo zbog jačanja vrednosti dolara u odnosu na dinar.

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor