Prvi trkački dan na hipodromu Konjičkog kluba “Vranac” u Srbobranu! (SRB)

Na hipodroku Konjičkog kluba Vranac u Srbobranu prvi trkački dan ove sezone bio je pravi praznik za ljubitelje konjičkog sporta.

Oko 1.500 gledalaca pratilo je deset zanimljivih kasačkih trka u kojima je starovalo 98 grla domaćeg i inostranog odgoja, a utisak je da su njihova očekivanja ispunjena.

U glavnoj trci(12. memorijal dr Lazar Panković) nadmetalo se devet grla od tri godine i starija, inostarnog odgoja iz Italije, Francuske, Nemačke, Finske i Holandije a sada u vlasništvu naših štala, trijumfovao je Donato Luka devetogodi pastuv finskog odgoja u vlasništvu dr Srbe Petrova iz Novog Sada, sa vozačem u sulkama Miodragom Pantićem, u vremenu 1:16,3 minuta.

Donato Luka je u uzbudljivom finišu za desetinku sekunde brži prošao kroz cilj od Nadira Tri, grla koje je do pre godinu dana bilo u Štali Petrov, a sada je u vlasništvu Antuna Horvatskog iz Donjeg Tavankuta, koji je bio i u sulkama. Pored pobedničkog prekrivača i pehara, koje su uručili predsednik KK Vranac Željko Vujanović i Dušan Pecelj sa Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu, za prvu pobedu na srpskim hipodromima Donato Luka je zaradio 100.000 dinara.

„U prva dva nastupa kod nas Donato Luka je imao pehove, ali se u trećem nastupu ovde na srbobranskom hipodromu pokazao izuzetno. Tek je kod nas pola godine i puno očekujem od njega jer je u pitanju grlo koje poseduje kvalitete za nastup na evropskim hipodromima, pa uskoro idemo na trke u Budimpeštu i Beč“, najavio je Petrov.

Vozač Miodrag Pantić bio je u sulkama i pobednika trke za šampionat za grla od pet godina, Bonaparte, u vlasništvu Miodraga Jandrića iz Bečeja, ostvarivši pobedu u vremenu 1:17,3 minuta. Za pobedu vlasniku Bonaparte pripalo je 70.000 dinara.

U Fliger derbiju za sva grla od četiri godine i starija domaćeg odgoja pobedila je Lejla SP Stevana Popova iz Mileševa, sa vozačem Borisom Kečenovićem (vreme 1:17,4) i dobila pehar i novčanu nagradu od 80.000 dinara. Kečenović je za pobedu vozio i Dolara F u trci NS Seme za grla od tri godine i starija sa dosadašnjom zaradom do 6.500 evra.

Izvor : Dnevnik

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor