Etno festival “Banatska priča” u subotu 19. maja na prostoru Mesne zajednice “Veljko Vlahović” u Zrenjaninu! (SRB)

Etno festival “Banatska priča”, dvanaesti put po redu, biće održan u subotu 19. maja, na prostoru Mesne zajednice “Veljko Vlahović”, najmnogoljudnije i najurbanije zajednice grada Zrenjanina, u organizaciji Udruženja građana “Asocijacija za razvoj Bagljaš” i mesne zajednice “Veljko Vlahović”, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.

Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić je izrazio zadovoljstvo što Zrenjanin ima ovakav festival, i rekao da je jedan od dokaza kvaliteta te manifestacije i to što se održava dvanaesti put.

“Pohvalno je i što “Banatska priča” okuplja veliki broj učesnika i posetilaca. Zavidimo Bagljašu, ali smo istovremeno i ponosni što se takva manifestacija održava u našem gradu, ali moram reći i da postoje pokušaji da se slična dešavanja organizuju i u drugim delovima grada. Prošle godine organizovali smo “Banatsku bajku”, po uzoru na “Banatsku priču”, a svakako to je festival grada, mislim i na naseljena mesta, jer su svima otvorena vrata”, rekao je Radišić i pozvao Zrenjaninace da posete festival kako bi se iz Zrenjanina poslala najlepša slika.

Rekao je i da će Grad Zrenjanin podržavati festival i narednih godina, kako bi “Banatska priča” bila programski sadržajnija i time i veći broj posetilaca.

“Banatska priča” počinje programom za decu u 10 časova, zvanično otvaranje zakazano je za 12 časova, a program na bini i ispred nje traje do 19 časova.

Izvor : zrenjanin.rs

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor