Nižnji Novgorod na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu! (SRB)

Posle oktobarske posete rusiji, delegacije gradova pobratima, Novog Sada i Nižnjeg Novgoroda ponovo su se srele na Poljoprivrednom sajmu. Ruski privrednici gosti su našeg grada, a njihova poseta početak je konkretne saradnje i u oblasti privrede.

Ovo je prvi put da jedna privredna delegacija iz Nižnjeg Novgoroda dolazi u Novi Sad. Osim poljoprivrednog sajma, u naredna četiri dana posetiće i Fakultet tehničkih nauka, Gradsku kuću, Regionalnu privrednu komoru, a očekuju ih i sastanci sa ovdašnjim privrednicima. Poseta Srbiji za njih je sjajna prilka da predstave svoj grad i svoje proivode.

“Nižnji Novgorod je poseban grad sa svojim lepotama i vrlo interesantnim geografskim položajem. Ove godine se u Rusiji organizuje svetsko prvenstvo u fudbalu. Deo takmičenja biće i u Nižnjem Novgorodu i ja vas pozivam da dođete”, kaže Marija Kontraćiva, iz privredne delegacije Nižnjeg Novgoroda.

Nižnji Novgorod i Novi Sad sarađuju već 12 godina. Do sada su kultura i obrazovanje bile najvažnije oblasti interesovanja i zajedničkog rada, a poseta Sajmu početak je saradnje i kada je reč o privredi.

Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu kaže:

“Nadamo se da će ovo rezultirati nekom dobrom privrednom sardnjom u budućem periodu, ali kažem ovo je početak tih odnosa u privrednom delu. Mi smo bili u oktobru u Nižnjem Novgodrodu na biznis forumu,tada se i rodila ideja da oni dođu, drago mi je da smo uspeli da realizujemo tu ideju i sigurno da ćemo intenzivirati saradnju u privrednom delu u narednom periodu. ”

Novi Sad ima devet gradova pobratima, a jedan od njih, od 2006. je i ruski Nižnji Novgorod.

Izvor : rtv

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor