Automatizacija sistema odbrane od grada! (SRB)

Automatski sistemi protivgradne odbrane prvi put u Srbiji, će biti postavljeni u Kolubarskom okrugu, koji ima najveće probleme sa gradom – najavio je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede uz napomenu da će tender za nabavku automatizovanih stanica biti raspisan do kraja godine.

Nedimović je objasnio kako se trenutno privodi kraju izrada projektne dokumentacije, kojom bi trebalo da bude regulisan kompletan posao postavljanja automatizovane protivgradne odbrane:

– Odabrali smo Kolubarski okrug, sa centrom u Valjevu, jer upravo taj prostor trpi veliku štetu od grada, iz prostog razloga jer zemlje bivše SFRJ nemaju integrisani sistem upravljanja protivgradnom zaštitom, a oblaci ne poznaju granice. Naša zemlja već dugo radi na reformi sistema protivgradne odbrane kako bi se izbegla velika šteta koju uzrokuju gradonosne elementarne nepogode, a cilj projekta automatizacije jeste pre svega eliminišu posledice gradonosnih nepogoda.

Ovaj proces podrazumeva uvođenje najsavremenije tehnologije protivgradne zaštite, i kako kaže Nedimović, ta tehnologija mogućnost greške kod gađanja oblaka svodi na minimum.

Štand Ministarstva poljoprivrde na 85. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, posetio je u četvrtak neobičan gost – reprezentativac Srbije, standardan igrač Čelsija i sada Zenita iz Sankt Peterburga Branislav – Bane Ivanović. Proslavljeni fudbaler je, kako saznajemo, poželeo da uz visoke zvaničnike koji su Branislavu Nedimoviću, ministru poljoprivrede, čestitali na uspehu poljoprivrednika iz Srbije u konkurisanju za novac iz IPARD fondova, svom zemljaku iz Sremske Mitrovice, i sam lično čestita.

Izvor : vecernje novosti

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor