Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji Grada Novog Sada za 2018. godinu na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu! (SRB)

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević održao je konferenciju za novinare na Novosadskom sajmu, gde je predstavio Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji Grada Novog Sada za 2018. godinu.

„Grad Novi Sad već tradicionalno na Novosadskom sajmu, predstavlja šta je to uradio u prethodnoj godini, i šta planiramo da radimo u narednom periodu u oblasti poljoprivrede. Svakako bih izdvojio da smo usvojili Strategiju razvoja poljoprivrede Grada Novog Sada za period 2018-2022. godine, kojom smo jasno definisali u kom pravcu treba da se razvija poljoprivreda na teritoriji Novog Sada. Nastavljamo da podržavamo ono što smo i do sada podržavali, a po čemu smo prepoznati i u Republici Srbiji, a to je organska proizvodnja i proizvodi sa zaštićenim geografskim poreklom“, rekao je Radojević.

On je dodao da od nedavno pored Futoškog kupusa i Fruškogorskog lipovog meda, podstoji i treći proizvod sa zaštićenim geografskimm poreklom, a to je je Begečka šargarepa.

„To je jedan od boljih rezultata u prethodnih godinu dana. Što se tiče organske proizvodnje, od sada ćemo edukacije o tome više raditi po mesnim zajednicama, i pomoći ćemo našim poljoprivrednicima da dođu do sredstava viših nivoa vlasti i sredstava evropske unije. Primetili smo da je dosta nepoznanica kada je reč i o IPARD-u, i o konkursima republičkog ministarstva i pokrajinskog sekretarijata, i trudićemo se da putem mesnih zajednica što više edukujemo ljude i pomognemo im, pa da iskorišćenost tih sredstava bude veća“, rekao je Radojević i dodao da će akcenat biti stavljen i na podršku mladima i ženama na selu u skladu sa politikom republičkog ministarstva.

Kraj radnog dana na Sajmu obeležiće „Veče šampiona“ na kojem će najuspešnijima prema ocenama kvaliteta proizvoda i usluga, biti uručena zaslužena priznanja, a Međunarodni poljoprivredni sajam traje do ponedeljka, 21. maja.

Izvor : Dnevnik

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor