Presek nedelje 04.06.-08.06.2018. Gea Agronet (HU)

KUKURUZ
Cena kukuruza na tržištu Mađarske nije beležila promenu. Nema većeg upita od strane kupaca. Prerađivači su se snabdeli u prethodnom periodu dok su izvoznici pasivni.Na budimpeštanskoj berzi nema promene, dok je na Matifu tokom nedelje cena kukuruza beležila blagi pad.Na berzi Čikago cena je varirala. U izvozu cene su stagnirale. Zbog povoljnijih cena u regionu i dalje je izostala tražnja za kukuruzom sa tržišta Mađarske.
PŠENICA
Na unutrašnjem tržištu Mađarske cena pšenice bez promena.Prema pisanju portala www.agroinform.hu očekuje se nešto manji prinos pšenice rod 2018. na globalnom nivou u odnosu na prošlu godinu. Prelazne zalihe su velike te se ne očekuje porast cene na svetskom tržištu. Za mađarske proizvođače obećavajuća je činjenica da se manji prinos očekuje i u Rumuniji i Bugarskoj kao i smanjeni izvoz iz Rusije.  U izvozu i dalje je nuđena samo pšenica poboljšivač. Interesovanje od strane kupaca u regionu je izostao, većina čeka žetvu.
REPICA
Prema pisanju portala www.agroinform.hu između 260-270.000 hektara zemlje se nalazi pod repicom u Mađarskoj. Do žetve ostalo je oko dve nedelje.Na Matifu cena uljane repice za mesec avgust je varila između 355.50 – 356.50 Eur/t, I krajem nedelje se zaustavila na 355.75 Eur/t .
JEČAM
Do žetve ječma novog roda u Mađarskoj ostalo je par dana. Terminska cena stočnog ječma novog roda kreće se između 42.800-45.000 Ft/t.

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor