Dok se Agrokor raspadao, Ivica Todorić slao milijune u Dubai (HR)

Tjednik Express koji je u petak na kioscima donosi ekskluzivne dokumente i detalje o novom kraku istrage o Gazdinu izvlačenju novca iz Agrokora, pišu 24 sata. Oni pokazuju da je usred najveće krize, samo mjesec dana prije nego što će lani potpisati predaju Agrokora na upravljanje državi, Todorić sklonio preko Švicarske u Dubai pet milijuna eura.

U tom trenutku, u ožujku, vladala je opća panika u Hrvatskoj: Todorić je tražio pomoć države, nije imao za isplatu plaća radnicima, dobavljači su već krenuli s obustavom robe, a 60.000 radnika Agrokora u Hrvatskoj i regiji strepilo je hoće li završiti na ulici.

Todorić je uspio preveslati i posljednji put ruski Sberbank, koji mu je odobrio 100 milijuna eura u ožujku. Dao im je popis dobavljača koje trebaju isplatiti, ali je polovica tog novca ponovno završila u Agrokoru. Protiv Ivice Todorića je već otvorena istraga o izvlačenju 1,14 milijardi kuna iz Agrokora prethodnih godina. Od istražnog zatvora pobjegao je u London. No ovo je potpuno novi krak istrage.

izvor: Poslovni

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor