Potpuno izgorio kombajn vrijedan stotine tisuća kuna (HR)

Kombajn vrijedan stotine tisuća kuna izgorio je u utorak oko 16 sati u polju u blizini mjesta Vrbova, na širem novogradiškom području. Kombajn se zapalio pri žetvi uljane repice, a njime je upravljao 46-godišnjak.

Poziv u pomoć vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Staro Petrovo Selo dobili su u minutu prije 16 sati i već za 10 minuta odjurili na intervecniju sa sedam vatrogasaca u dva vozila, navalnim i tehničkim.

– Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo kombajn koji je već bio u plamenu. Sanirali smo područje oko kombajna da se vatra ne proširi na druge strojeve i ugasili vatru na kombajnu do kraja. Bunker kombajna bio je pun uljane repice pa smo ga otvorili da repica izađe, da se ona ne bi zapalila. Vani je bila jako visoka temperatura i motor kombajna bio je vruć, pa se požar brzo proširio. Bitno je da nitko u požaru nije ozlijeđen i da se požar nije proširio – kazao nam je Milan Vuković, predsjednik stožernog društva DVD-a i tajnik Vatrogasne zajednice općine Staro Petrovo Selo. Intervencija je završena oko 17.30 sati.

Kako doznajemo, vatrogascima iz Starog Petrovog Sela pridružili su se i pripadnici DVD-a Komarica s jednim vozilom i tri vatrogasca. Na kraju su došli i vatrogasci iz Laze.

Kada su vatrogasci potpuno ugasili požar na kombajnu, policajci su prionuli očevidu i utvrdili zašto je na kombajnu izbio požar.

– Provedenim očevidom utvrđeno je da je do požara došlo zbog tehničkog kvara na hidrauličnoj instalaciji, zbog čega je došlo do zapaljenja ulja u motornom prostoru. Nakon toga požar se proširio na veći dio kombajna. Nastala materijalna šteta, bez stručne procjene, cijeni se na nekoliko stotina tisuća kuna – doznajemo iz Policijske uprave brodsko-posavske.

izvor: Glas Slavonije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor