Nakon stečajnog postupka, prodaja pančevačke Azotare (SRB)

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je u utorak (10. jula 2018. godine) da će nakon sprovedenog stečajnog postupka pančevačka Azotara u skladu sa zakonom biti ponuđena na prodaju. Prema njegovim rečima, to će omogućiti da eventualni novi vlasnici ponovo organizuju proizvodnju, na efikasniji način i bez opterećenja starim dugovanjima.
Kako je saopštilo ministarstvo energetike, Antić je kazao da su predstavnici Vlade u kontaktu sa rukovodstvom Azotare i predstavnicima sindikata, kako bi se u tranzicionom periodu obezbedili nužni tehnološko-ekološki procesi i socijalni program za zaposlene.
Antić je ocenio da je pokretanje stečajne situacije ispunjenje obaveza prema MMF-u, ali je pre svega odgovoran odnos prema građanima, uzimajući u obzir da bi se iz budžeta plaćali svi dugovi koje Azotara stvara.
On je dodao da Azotara, i pored svih pokušaja da se poveća efikasnost i smanje troškovi ulaznih sirovina, ne uspeva da ostvari pozitivne poslovne rezultate, što vodi povećanju zaduženosti, neostvarivanju UPPR-a i generisanju novih gubitaka do kraja ove godine.

Izvor: eKapija

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor