Blizu milion KM za autobuse za koje nije važno kada će biti isporučeni (BiH)

BANJALUKA – Uprava „Šuma Republike Srpske“ spremna je da plati do 855.000 maraka za devet autobusa i minibuseva koje će koristiti za potrebe preduzeća. Koliko je ova nabavka opravdana govori i činjenica da javno preduzeće ne interesuje kada će dobiti pomenuta vozila, pa su dobavljaču dali da sam odredi rok isporuke, saznaje CAPITAL.

Tender za nabavku autobusa i minibuseva, ukupne vrijednosti do 730.250 KM, bez PDV-a, „Šume“ su raspisale danas. S PDV-om vozila bi trebala da budu plaćena do 854.393 KM.

„Šume“ namjeravaju da kupe dva minibusa sa 8+1 sjedišta i pogonom 4×4. Za ova dva vozila platiće do 90.000 KM, bez PDV-a. Garancija koju zahtijevaju na minibuseve je minimalno 24 mjeseca.

U drugom lotu traže četiri minibusa sa 13+1 sjedišta, takođe 4×4 pogonom i garancijom od minimalno 24 mjeseca. Za ova četiri vozila predviđeno je da daju do 179.700 KM bez PDV-a.

Neophodan im je i jedan minibus sa 23+1 sjedišta. Za ovo vozilo, koje će platiti do 119.650 KM bez PDV-a, zahtijeva se, između ostalog, da ima grijanje, spoljne ručno podesive retrovizore. Traži se i da minibus bude proizveden ove godine, s naglašenim da mora da bude novo vozilo. Zanimljivo je da je minimalna garancija koju traže na novo vozilo 12 mjeseci.

Na kraju tendera zahtijevaju se i najskuplja vozila, odnosno dva autobusa sa 29+1 sjedišta, ukupne vrijednosti do 340.900 KM bez PDV-a. Autobusi treba da imaju grijanje, spoljne retrovizore ručno podesive sa električnim grijanjem. I autobusi takođe treba da budu novi, proizvedeni ove godine. Garancija koja se zahtijeva na autobuse je takođe minimalno 12 mjeseci.

Svi zainteresovani da „Šumama“ prodaju vozila svoje ponude mogu dati do 20. avgusta.

„Ponuđač je dužan dostaviti garanciju za dobro izvršenje ugovora. Iznos garancije za izvršenje ugovora je 10 odsto od vrijednosti ugovora. Garancija se dostavlja u obliku bezuslovne bankarske garancije“, navedeno je u tenderu.

Iz „Šuma“ su naveli da se vozila nabavljaju za potrebe preduzeća i da je ova nabavka predviđena Planom investicija za 2018. godinu i odobrena Odlukama Nadzornog odbora javnog preduzeća.

 

 

izvor: Capital

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor