Tikveš vino “Kratošija” među 100 najboljih vina na britanskom tržištu (SRB)

BEOGRAD – Nezavisni trgovci vina u Velikoj Britaniji prema svom izboru klasifikovali su Tikveš vino “Kratošija” iz berbe 2017. godine među 100 najboljih vina na britanskom tržištu u 2018. godini.
U komentaru za “Kratošija” vino sudije su izjavile da “ispunjava jedan od ciljeva izbora nezavisnih vina na tržištu – da je otkriveno iznenađujuće vino koje prevazilazi očekivanja” i da iako “malo ko je čuo za to vino i njegov region, ali su bili snažno impresionirani njegovim kvalitetom, ali – ne manje važnim – od njegove vrednosti. ”
Glavni kriterijumi za izbor vina su njihov kvalitet i karakter, ali i potencijalna prodaje izazova na britanskom tržištu. Svaki od 21 sudije ovog izbora su predstavnici specijalizovanih vinskih prodavnica u Velikoj Britaniji, a mnogi od njih su stručnjaci za vino i profesionalni vinski ocenjivači.
“Kratošija” je jedinstveno vino šireg regiona među dobitnicima ovog izbora, a ove godine se prijavilo 700 vina poznatih vinskih regiona Francuske, Italije, Španije, Nemačke, Austrije, Grčke, Australije, Čilea, Argentine, Nemačke, Novog Zelanda, Južne Afrike i Sjedinjenih Država. U odabir su uključena samo vina koja se prodaju u nezavisnim specijalizovanim prodavnicama vina na teritoriji Velike Britanije.

Izvor: Seebiz

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor