Presek nedelje 09.07.-13.07.2018. Gea Agronet (HU)

KUKURUZ
Na tržištu Mađarske je i dalje veoma slaba potražnja za starim rodom kukuruza. Ova situacija nije neuobičajna za ovaj period. Odgovarajući vremenski uslovi koji pogoduju stanju novog kukuruza utiču na slabije interesovanje za starim rodom. Izvozne ponude su sve manje. Upita od strane kupaca u regionu nije bilo.
PŠENICA
Žetva pšenice I dalje traje na teritoriji Mađarske. Kao I u regionu, vremenski uslovi nepovoljno su uticali na kvalitet pšenice. Prema prvim procenama sadržaj glutena je na mnogim paritetima između 24-26% umesto očekivanih 30% dok je i hl težina manja u odnosu na prošli rod. Povećava se potražnja kako od strane domaćih mlinova tako i izvoznika, dok se sa druge strane povećava ponuda stočne pšenice novog roda. Zbog žetve koja I dalje traje i kiše koja je u najavi, I dalje se može očekivati veća ponuda pšenice slabijeg kvaliteta na tržištu.
JEČAM
Na teritoriji Mađarske obimne padavine u proteklom periodu uticale su na kvalitet ječma novog roda. Za stočnim ječmom od 63hl povećana je potražnja, ali dosta je robe slabijeg kvaliteta što dodatno vrši pritisak na cenu.
REPICA ULJANA
Što se tiče uljane repice, tokom nedelje nije bilo bitnijih promena, cena je bila stabilna.Cena repice na Matifu tokom nedelje je varirala u rasponu od 355.75-358.75 Eur/t I zaustavila se na 358.75 Eur/t (isporuka za mesec avgust).

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor