Presjek tjedna 06.08.-10.08.2018. InfoCentar (HR)

KUKURUZ
Cijena za kukuruz umjetno suh rinfuz na domaćem HR tržištu u blagom je padu. Ponuđači se polako oslobađaju koiličina, prazne silose. Sustav InfoCentra, za zapadne paritete, bilježi zvanične realizacije po cijeni do 1.11Kn/kg+pdv. Izvoznici i ovaj tjedan slabije kupuju kukuruz, razlog tome je dosta niža cijena u zemljama okruženja. Cijene u izvozu su nepromijenjene.

PŠENICA
Cijena pšenice na domaćem HR tržištu, nije se mijenjala u odnosu na prethodni tjedan. Veliki broj proizvođača, nezadovoljni cijenom odlažu prodaju za naredni period. Tijekom tjedna Sustav InfoCentra, bilježio je pregovore za stočnu pšenicu po 1.00Kn/kg+pdv. Pšenica sa proteinima 12.5-13% pregovarala se po cijeni od 1.10Kn/kg+pdv, dok se pšenica boljeg kvaliteta, 13.5-14%pr., pregovarala po cijeni od 1.15Kn/kg+pdv. Izvoz pšenice i dalje se obavlja slabijim intenzitetom. Zbog porasta cijene ove žitarice u okruženju, tijekom tjedna pojačana je tražnja od kupaca sa BIH tržišta. Za A2 kvalitet pregovarala se cijena od 172.00Eur/t(HR/BIH).

JEČAM
Cijena ječma na domaćem HR tržištu nije bilježila promjenu. Izvozna cijena je takođe stagnirala. Sustav InfoCentra bilježi zvaničnu realizaciju po cijeni od 140.00Eur/t (HR/BIH).

STOČNO BRAŠNO
Kada je u pitanju stočno brašno, cijena na domaćem tržištu je stagnirala. Pregovori na terenu zabilježeni su po cijeni od 0.75-0.83Kn/kg+pdv u zavisnosti od pariteta. Kada je izvoz u pitanju, zabilježen je blagi pad cijene te su ponude išle od 110.00Eur/t (HR/BIH).

SOJINA SAČMA
Cijena sojine sačme zadržala se na istom nivou kao i prošli tjedan. Cijena po kojoj su vođeni pregovori išla je od 2.72-2.73Kn/kg+pdv. U luci Kopar cijena sojine sačme, takođe je stagnirala, te se nudila od 362.00Eur/t (SLO/BIH).

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor