ZA BANJU “DVOROVI” 200.000 KM OD VLADE RS (BiH)

Vlada Republike Srpske obezbijediće 200.000 KM novčane pomoći za normalizaciju finansijskog stanja u Javnoj ustanovi Banja “Dvorovi” u Bijeljini, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću nakon današnje sjednice.

Banja “Dvorovi”, koja je osnovana 1986. godine sa zadatkom polivalentnog korištenja geotermalne energije ima 57 zaposlenih radnika i svih godina postojanja, najveći prihod ostvaruje od zdravstvenih usluga iz domena fizikalne medicinske rehabilitacije, a, osim toga, bavi se i pružanjem turističko-ugostiteljskih usluga.

“Prethodnih godina, u interesu pacijenata, na teret ustanove pružabi je znatno više usluga u odnosu na ugovoreni iznos sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske”, navedeno je u saopštenju.

Iz Vlade napominju da je u prethodnih desetak godina, pruženo besplatnih usluga medicinske rehabilitacije u iznosu od preko 1.200.000 KM, što se odrazilo na sveukupno stanje u ustanovi.

“Takođe, rukovodstvo u ustanovi se suočava sa velikim problemima i kašnjenjima u izmirenju obaveza, te su bilansi u ustanovi opterećeni značajnim iznosima zakonskih zateznih kamata i poslovanjem sa gubitkom”, dodaje se u saopštenju.

U Vladi podsjećaju da je u decembru 2010. godine Banja “Dvorovi” pretrpjela veliku štetu u poplavama, kao i u maju 2014. godine, ali u mnogo većoj razmjeri, kada su svi objekti banje pretrpjeli znatna oštećenja koja još nisu sanirana.

 

izvor: NTV Arena

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor