Izvoz kineskog smrznutog povrća u Europu ove godine se povećao

Ovog ljeta mnoge su europske zemlje bile pod utjecajem toplinskih valova i velike suše. To je uzrokovalo veliku štetu u proizvodnji povrća u Europi, što je rezultiralo snažnim padom proizvodnje povrća u većini područja, te stvorilo prilike za izvoz svježeg i smrznutog povrća iz Kine “, rekao je Xu Chuangang iz tvrtke Rizhao Green Extension Food Co., Ltd ,

Zahvaljujući padu proizvodnje povrća u Europi, naš izvoz smrznutog povrća u Europu u ovoj je godini blago porastao. Iako je naše smrznuto povrće kvalitetnije, cijene su nešto veće od cijena u ostalim zemljama, tako da će se mnogi europski trgovci okrenuti prema uvozu iz Egipta, Indiei, Južne Amerike i drugih zemljam odakle sve povrće dolazi na tržište Europe.

Kao proizvođač smrznutog povrća i izvoznik zelenih šparoga, češnjaka, luka, cvjetače i drugog povrća, ova kineska tvrtka uglavnom izvozi povrće u zemlje kao što su Velika Britanija, Njemačka, Belgija, Nizozemska, Španjolska, itd. Među spomenutim povrćem, zelena šparoga je najpopularnija na inozemnom tržištu, uglavnom zbog toga što su potrošači upoznati sa njenim nutritivnim vrijednostima.

 

izvor: Agrobiz

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor