Nudle proizvedene u Srbiji izvoze se u više od 20 zemalja sveta (SRB)

Kompanija CG Corp Global iz Nepala, koja je pre godinu dana u Rumi svečano otvorila svoju prvu fabriku u Evropi, u kojoj proizvodi svetski poznate instant nudle Wai Wai – danas ima 150 zaposlenih, a nudle sa oznakom “Made in Serbia” izvozi u više od 20 zemalja sveta, na četiri kontinenta, navodi se u saopštenju ove kompanije.
Za prvih godinu dana ostvaren je izvoz iz Srbije u vrednosti od 2,1 mil USD a pored Italije, Rumunije, Mađarske, Nemačke, Švajcarske, Velike Britanije, Danske, Holandije, Portugala, nudle iz Rume stigle su i do Amerike, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Kirgistana, ali i do dve zemlje u Africi – Ruande i Gambije, piše u saopštenju.
– Prva godina je bila izuzetno važna za nas da otvorimo nova tržišta, razvijemo dugoročne saradnje i da postanemo prava srpska kompanija, vođena domaćim profesionalcima. I dalje koristimo više od 80% srpskih sirovina za proizvodnju nudli i ambalažu, i izvozimo više od 80% proizvoda, iako potražnja za Wai Wai nudlama na domaćem tržištu konstantno raste u poslednja četiri meseca – kaže generalni direktor operacija BK Loda.
U fabrici se danas proizvodi 14 proizvoda sa osam ukusa, a za godinu dana postignut je pun smenski kapacitet – 150.000 pakovanja proizvede se u jednoj smeni.
Veliki značaj za dalji razvoj ima i nedavno uvođenje nudli u Pravilnik o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenina, od strane Ministarstva poljoprivrede, uz podršku Privredne komore Srbije.
Godišnje se, kako se dalje navodi, u svetu proda više od 2 milijarde pakovanja Wai Wai nudli.
Fabrika Wai Wai deo je globalnog konglomerata CG Corp Global, koja se sastoji od 122 kompanije i 76 brendova, a posluje u nekoliko poslovnih sfera: infrastruktura, hotelijerstvo, bankarstvo, telefonija, prehrambena industrija, hidroelektrane, obrazovanje, cigarete i pića.
CG Corp Global razmatra i dalju ekspanziju u segmentu hotelijerstva i prehrambene industrije u Srbiji.

Izvor: eKapija

Foto: Pexels

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor