Pomoć države zadrugarima (SRB)

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga završen je raspodelom ukupno 797,4 miliona dinara, a među onima kojima su odobrena sredstva nalaze se i dve iz Niša i jedna iz Niške Banje.
Niškoj zemljoradničkoj zadruzi “Kisko” odobreno je 14,9 miliona dinara, poljoprivrednoj zadruzi “Marno MM” 7,4 miliona dinara, a poljoprivrednoj zadruzi “Hanovi” iz Niške Banje 6,4 miliona dinara.
Sa području Nišavskog upravnog okruga bespovratna sredstva za razvoj zadrugarstva dobiće još osam zadruga. Iz Svrljiga su to zadruge “Aeckoop” (15 miliona dinara) i “Lena prom” (13,7 miliona) miliona dinara, iz Doljevca zadruga “Agro Južna Morava” (7,5 miliona) iz Ražnja zadruge “Bukovik” (10,4 miliona) i “Zapis 2012” (5,8 miliona) iz Gadžinog Hana “Zaplanjska matica” (7,3 miliona) i iz Merošine “Mleko eko”.
Bespovratna sredsva dobiće 18 zadruga sa područja Vojvodine, 29 iz Centralne Srbije, 23 sa juga Srbije i Kosova i Metohije. Novac je odobren i za dve složene zadruge – “Naši voćari” iz Požege i “Složni voćari” iz Inđije.

Izvor: Jugmedia

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor