Robna razmena između Srbije i Turske sve veća (SRB)

Stvaraju se uslovi da robna razmena između dve zemlje, koja će ove godine premašiti jednu milijardu evra, u narednom periodu bude veća, kaže resorni ministar.
Ministar trgovine Rasim Ljajić razgovarao je da predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, koji je izrazio zadovoljstvo zbog unapređenja bilateralnih odnosa sa Srbijom u poslednjih nekoliko godina, a posebno zbog činjenice da su ekonomske veze dve zemlje sve čvršće.
Ljajić i Erdogan razgovarali su na marginama zasedanja Stalnog odbora za ekonomsku i trgovinsku saradnju Organizacije za islamsku saradnju (COMCEC).
Kako je saopšteno, Ljajić je istakao očekivanje da će se nastaviti sa investicijama turskih privrednika u našoj zemlji, kao i sa realizacijom infrastrukturnih projekata koji su dogovoreni prilikom susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Turske Erdogana.
Ljajić se u Istanbulu sastao i sa ministarkom trgovine Turske Ruhsar Pekčan, koja je navela da će Sporazum o slobodnoj trgovini između dve zemlje biti ratifikovan najkasnije do kraja ove godine u turskom parlamentu, čime će otpočeti njegova puna primena.
Zahvaljujući tome, istakao je Ljajić, stvaraju se uslovi da robna razmena između dve zemlje, koja će ove godine premašiti jednu milijardu evra, u narednom periodu bude znatno veća.
Republika Srbija je inače po prvi put ove godine pozvana da učestvuje na zasedanju Stalnog odbora za ekonomsku i trgovinsku saradnju Organizacije za islamsku saradnju (COMCEC).

Izvor: Nova ekonomija

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor