Sajam “Wine Jam Terroirs 2018” 1. decembra u Beogradu (SRB)

Vinski sajam Terroirs u organizaciji Wine Jam-a održaće se 1. decembra 2018. godine u Beogradu u hotelu Radisson Collection. Ovo je treća manifestacija ovog formata koja se održava jednom godišnje i specijalizovana je u odnosu na ostale Wine Jam događaje kojih ima više puta tokom godine i koji su jedinstveni po savremenom, jednostavnijem načinu komunikacije vina, privlačenju nove i mlađe vinske publike kao i po tome da na njima uvek možete otkriti neke nove i male vinarije sa zanimljivim vinima.
Iz organizacije poručuju da razlog zašto je pokrenut Wine Jam Terroirs jeste taj da bi se ljudima približilo vino na pravi način. To znači da se kroz lični doživljaj, uz svest o poreklu vina, omogući jednostavno razumevanje različitosti među mnogim vinima koja su od istih sorti grožđa kao i upoznavanje naših autohtonih sorti i vinskih podneblja.
– Podneblje je naša reč i slobodan prevod francuske reči “terroir” (teroar) koja predstavlja uticaj zemljišta i klime na vinovu lozu. To dejstvo je ključno za krajni proizvod ali i način delovanja vinara koji ga pravi. Vinar može manje ili više dopustiti da se prirodni uticaji ispolje u vinu i daju mu jedinstvenost i prepoznatljivost – navodi se u saopštenju.
Svaki istinski vinoljubac vremenom sve više prepoznaje i voli autentična vina i to je najispravniji put. Taj put nema kraja i pravo zadovojstvo je baš to putovanje, posebno ako se putuje u društvu.
Na ovogodišnjem Wine Jam Terroirs predstaviće se oko 50 izlagača, većinom vinarije iz Srbije uz nekoliko gostujućih vinarija iz inostranstva. Degustiraće se raznovrsni stilovi vina – od konvencionalnih, preko onih od autohtonih sorti, pa do sve popularnijih prirodnih i oranž vina. U okviru događaja će se predstaviti i selekcija malih proizvođača sireva i prehrambenih proizvoda koji se, po mišljenju organizatora, s pravom mogu nazvati autentičnim i visokokvalitetnim.
U pratećem programu, istog dana, održaće se nekoliko tematskih degustacija: Prirodna vina Srbije, Nove vinske zvezde, Velika vina Srbije kao i degustacija selekcije 7 veličanstvenih srpskih šljivovica, navodi se u saopštenju.
Dan ranije, 30. novembra, na istom mestu će se više inostranih vinarija sa svojim lokalnim vinima predstaviti domaćim uvoznicima, distributerima i vinskim profesionalcima.
Početak ove sajamske manifestacije u hotelu Radisson Collection je u subotu 1. decembra od 14 časova i trajaće do 22 časa.

Izvor: eKapija

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor