Titel dobija novi vodovod (SRB)

U Titelu 245 domaćinstava dobija nov vodovod. Umesto starih azbestnih cevi, u dužini od preko dva kilometra, biće postavljene nove plastične cevi prečnika 100 milimetara, koje će moći da izdrže pritisak od šest bara.
“Javna nabavka za nabavku savremenih cevi, koje će zameniti pre mnogo decenija prevaziđene abestne cevi je u toku. U ulicama Šajkaška i Ledine već su postavljene nove cevi. U toku je prevezivanje 114 kućnih priključaka. Uskoro će u sva titelska domaćinstva stizati najkvalitetnija voda”, kaže predsednik opštine Titel Dragan Božić.
Vodovodna mreža biće modernizovana u ulici Laze Kostića u dužini od 1,2 kilometra za 89 korisnika, u ulici Đoke Jelina biće postavljeno 274 metara novih cevi za 17 domaćinstava, a u Dositejevoj se obnavlja 608 metara mreže sa 25 priključaka.
“U ranijem periodu realizovali smo i druge investicije koje će omogućiti kvalitetniji život stanovnika svih mesta u opštini Titel”, kaže Božić.
Kako ističe predsednik titelske opštine, završena je prva faza kanalizacione mreže u Šajkašu, i uređne tribine FK „Borac”. U Moširinu i Šajkašu uređeni su atarski putevi, a u Mošorinu osnovan Kulturno-prosvetni centar. Završena je rekultivacija deponije u Gardinovcima.
“U OŠ “Svetozar Miletić” u Gardinovcima, postavljena je nova peć na pelet, čime smo obezbedili kvalitetno grejanje za đake i uštedeli novac u budžetu. U Vilovu smo uredili dečije igralište, parkove, trotoare i kanalsku mrežu. U Titelu smo izvršili sanaciju PU “Plavi čuperak”, postojeći rukometni teren adaptirali smo u moderno sprotsko igralište, a izgradili smo i terene za rekreaciju. U toku je rekonstrukcija autobuskih stajališta na teritoriji tri naselja u opštini. Đaci u OŠ “Isidora Sekulić” u Mošorinu dobiće novu trpezariju. Završavaju se projekti za odvođenje otpadnih voda u Mošorinu i Gardinovcima”, navodi Božić.

Izvor: RTV

Foto: RTV

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor