Raspisan konkurs u Loznici za unapređenje ženskog preduzetništva (SRB)

U poslednjih nekoliko godina u Loznici je sve više žena koje odlučuju da pokrenu sopstveni biznis. U nameri da preduzetnicama olakšaju poslovanje, grad Loznica raspisao je konkurs za unapređenje ženskog inovacionog preduzetništva za koji je opredeljeno tri miliona dinara.
Proizvodnja cveća Oliveri nije bila dovoljan izazov, pa se uporedo sa tim poslom, odlučila na pokretanje još jednog – kozmetičkog salona. Ona je jedna od više od hiljadu žena preduzetnica u Loznici.
“Poznajem mnogo žena preduzetnica, čak i onih koje imaju mnogo ideja šta bi radile ali u nedostatku novca njima ostaje to sve na idejama. Zato im mnogo znači podrška grada, države, pa čak i Nacionalne službe da bi se ostvarile te ideje”, priča preduzetnica Olivera Tešić.
Poslovanje u sferi pružanja usluga, upravo je delatnost kojom se bavi najveći broj Lozničanki. Grad Loznica prvi put, uz pomoć Vlade Republike Srbije, opredelio je novac za unapređenje ženskog inovacionog preduzetništva, kako bi dame podstakli da pokrenu proizvodnju, ali i zaposle nove radnike.
“Na ovaj način afirmisaćemo žensko preduzetnišvo, ali pokazaćemo i da je grad Loznica rodno odgovoran. Mi ćemo se potruditi da i u narednom periodu nastavimo sa ovakvim i sličnim aktivnostima i očekujemo da ovo bude jedna odlična stvar za sve žene preduzetnice u našem gradu”, napominje gradski menadžer Dejan Stalović.
“U ovom trenutku one planiraju da taj novac ulože kako u edukacije, tako i u proizvodnju i nabavku nove opreme, neke traže upravo i mentoring potrebno im je to da se osnaže, interesovanja su različita”, ukazuje Snežana Perić iz Udruženja poslovnih žena “Kreativna vizija”.
Pravo da konkurišu imaju žene iz Loznice koje su registrovane preuzetnice, i privredna društva u kojima je žena vlasnik, ili osnivač, u iznosu do 300.000 dinara, koje mogu osim nabavke opreme iskoristiti i za zaposlenje radnika, ili adaptaciju poslovnog prostora.

Izvor: RTS

Foto: Pexels (rawpixel.com)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor