Presek nedelje 26.11. – 30.11.2018. Gea Agronet (SRB)

KUKURUZ
Početkom nedelje cena kukuruza je stagnirala, da bi krajem nedelje Sistem beležio niže cene u realizaciji.Na paritetu Srema, Sistem beleži manju ponudu kukuruza, tako da se na tom paritetu postizala najjača cena u realizaciji.
PŠENICA
I ovu nedelju je obeležila slabija ponuda pšenice. Najveće interesovanje je i dalje za pšenicom mlinskog kvaliteta, za koju je Sistem beležio realizaciju i do 21.50din/kg+PDV (preko 76hl, i preko 13.5%pr). Ponuda ostalih kategorija pšenice je bila znatno bolja, a cena stabilna.
SOJA
U nedelji za nama cena soje I dalje stagnira. Ponuđači i dalje najčešće odlažu prodaju, ali ni malobrojni kupci ne žure sa kupovinom.
SUNCOKRETOVA SAČMA
Suncokretova sačma sredinom nedelje beleži rast cene. Neke domaće uljare povećanje cena obrazlažu aktuelnim izvozom i manjkom operativne sačme na domaćem tržištu.
STOČNO BRAŠNO
U prvoj polovini nedelje cena pšeničnog stočnog brašna je bila stabilna, da bi krajem nedelje mlinovi podizali cene u ponudi. Sistem je za džakirano beležio maksimalnu realizaciju po ceni od 12.00 din/kg+PDV, dok je ponuda išla i do 12.50din/kg+PDV.
STOKA ŽIVA
Nedelju za nama obeležio je skok cena tovljenika i prasadi, dok je na tržištu krupne stoke situacija bila stabilna.

Foto: Pixabay

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor