Rakijska “laboratorija” u kojoj posetioci prave rakiju (SRB)

Rakijska “laboratorija”, cvećara, burgeri, organska hrana i pivo. Sve ovo može da se nađe na “Beogradskom marketu”, koji se smestio na Dorćolu, u Ulici Žorža Klemansoa.
Na prostoru od oko hiljadu kvadrata predstavljen je jedinstveni duh prestonice, u gastronomskom, kreativnom i stvaralačkom smislu. Osim dobre ponude hrane i pića, u prostorijama “Beogradskog marketa” biće organizovani tematski događaji na kojima će mali preduzetnici predstaviti svoje domaće proizvode.
– Imamo šest restorana, dve kraft pivare, cvećaru, specijalizovane barove, tako da će i domaći i strani gosti moći na jednom mestu da nađu sve ono što je, prema našem mišljenju, najbolje što prestonica nudi – rekao je Mihailo Stevanović, direktor “Beogradskog marketa”.
– U formi festivala, radionica i prodavnica, Beograđani i gosti Beograda uživaće u toploj atmosferi i bogatom kalendaru događaja. Osim toga, pripremamo i prvu urbanu destileriju, gde će gosti moći da učestvuju u pravljenju rakije, što dosad nigde nismo imali – dodao je on.
Prema njegovim rečima, u rakijskoj “laboratoriji”, koja bi za dve nedelje trebalo da proradi, posetioci će sa stručnim osobljem moći da naprave svoju rakiju. Uz šank i destilacioni aparat, zainteresovani će učestvovati u radionicama, degustacijama. Takođe, i turisti će se pobliže upoznati sa procesom pravljenja našeg tradicionalnog pića.
Festival sira
Tokom decembra, posetioci će u prostorijama “Beogradskog marketa” moći da uživaju u raznovrsnim događajima. Sledećeg petka održaće se dečiji market, a ljubitelji sira i vina uživaće 14. decembra.

Izvor: eKapija

Foto: Pexels (Pixabay)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor