Spanać, brokoli i crveno meso u borbi protiv anemije (SRB)

Anemija je stanje u kom telo nema i ne proizvodi dovoljno crvenih krvnih ćelija ili kada ove ćelije ne rade ono što bi trebale. Uzroci anemije variraju, kao što variraju i vrste lečenja stanja. Međutim, najpopularnije metode su upravo one prirodne.
Uzroci anemije mogu biti različiti, te se svima može desiti da se osećaju malaksalo i da izgledaju bledi. Međutim, ukoliko se ovo stanje oduži potrebno je posetiti doktora.
Kada vašem telu nedostaje crvenih krvnih zrnaca, boja kože bledi i to se vidi na svakom delu tijela. Niski nivoi hemoglobina otežavaju kucanje srca, zbog čega srce ulaže veće napore u održavanju normalnih otkucaja.
Ako našim organima nedostaje normalna količina vazduha, koja je uzrokovana nedostatkom krvnih zrnaca, onda telo mora raditi duplo više da bi proizvelo dovoljno energije za svakodnevne obaveze. Zbog toga je vrlo moguće da ako vaša krv ne funkcioniše kako treba, vi ćete se osećati malaksalo.
Jedan od organa kojem je preko potreban vazduh jeste mozak, te ukoliko ga nema, teže se fokusirati i obavljati zadatke.
Anemija takođe uzrokuje pucanje usana, pogotovo ivice koje postanu potpuno bele i oštećene. Zbog ovog poremećaja je moguće da ćete imati čudne porive za hranom.
Kako je izlečiti prirodnim putem?
U ishranu ubacite zdrave masti kao što su riblje i maslinovo ulje. Takođe se preporučuje da prestanete jesti prerađenu hranu. U ishranu ubacite kefir, sireve i jogurt. Takođe se preporučuju pasulj, zelene namirnice, papaja i citrus.
Vitamin B12 povećava nivo crvenih zrnaca te ga možete pronaći u mesu, jajima, mlečnim produktima, ribi i morskoj hrani. Konzumirajte dosta gvožđa koje ćete naći u crvenom mesu, cvekli, spanaću, brokoliju i lešnicima.

Izvor: RTV

Foto: Pexels (Magda Ehlers)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor