“Mesec organske hrane” rešenje za unapređenje organske proizvodnje (SRB)

Tokom decembra, udruženje Agro klaster Srbije i NALED organizuju javnu kampanju „Mesec organske hrane” kako bi pružili priliku proizvođačima, potrošačima i njihovim asocijacijama, predstavnicima relevantnih institucija i stručnoj javnosti da ponude rešenja za unapređenje uslova za proizvodnju organske hrane u Srbiji.
Tim povodom, u Centru za organsku proizvodnju u Selenči je održan okrugli sto „Kako do organskih proizvoda u Srbiji”, a iskustva i dobre prakse u ovoj oblasti prisutnima je preneo član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević.
„Grad Novi Sad poslednjih nekoliko godina podržava organske proizvođače i prepoznat je kao primer dobre prakse kada je reč o organskoj proizvodnji. Do sada je preko 20 miliona dinara izdvojeno kao pomoć za male organske proizvođače. U skladu sa Strategijom razvoja poljoprivrede nastavljamo i u narednom periodu sa podrškom, a sredstva u budžetu za narednu godinu će biti veća. Drago mi je što su naši programi podrške prepoznati i od strane NALED-a i USAID-a i što imamo mogućnost da to predstavimo i proizvođačima iz drugih lokalnih samouprava”, rekao je Milorad Radojević.
Na okruglom stolu učestvovali su predstavnici Vlade Republike Srbije i lokalnih samouprava, organski proizvođači, predstavnici sertifikacionih tela, NALED-a, kao i drugih relevantnih institucija i udruženja.
Kampanja „Mesec organske hrane” deo je četvorogodišnjeg Projekta javno-privatnog dijaloga za razvoj koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi NALED u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike.

Izvor: RTV

Foto: Pexels (Pixabay)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor