Konkurs za subvencije za izgradnju i opremanje objekata – hladnjača, silosa, podnih skladišta i poljoprivredne mehanizacije! (SRB)

U toku je Javni poziv za ostvarivanje prava na IPARD podsticaje po meri M1 koji objavljuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Rok za podnošenje zahteva je 09.01.2019. godine. Obzirom da je ovo prvi javni poziv u kome se mogu ostvariti IPARD podsticaji koji se odnose na izgradnju i opremanje objekata (hladnjače, silosi i podna skladišta), ali i priključnu poljoprivrednu mehanizaciju, neophodno je na vreme krenuti u pripremu obimne dokumentacije za koju treba vremena.
Kako do sada u zemljama koje su prošle IPARD koji i mi sada prolazimo, taj posao nisu radili poljoprivrednici nego konsultanstke firme, ista je situacija i kod nas.
Najbolje je izabrati konsultantsku firmu koja kompletno priprema celu prijavu, od izrade projektne dokumentacije pa do same isplate sredstava.
Obzirom da je u pitanju gradnja skladišnih objekata, neophodno je do 20 dana za izradu glavnog projekta na osnovu kojeg se podnosi zahtev za IPARD podsticaje Ministarstvu poljoprivrede.
Više detalja o tome kako da se na vreme pripremite, možete pročitati na linku http://subvencije.rs/ipard-subvencije/.

Vesti: Subvencije

Foto: Pexels (nattanan23)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor