Presjek nedelje 03.12.-07.12.2018. InfoCentar (HR)

KUKURUZ
U odnosu na prethodni tjedan cijena za kukuruz na domaćem tržištu ostala je stabilna. Prema informacijama sa terena na istočnim paritetetima umjetno suh kukuruz plaća se do 0.95Kn, dok se na zapadnim paritetima plaća i do 1.00Kn/kg+pdv.

PŠENICA
I ovaj tjedan obilježila je jako slaba ponuda pšenice na domaćem tržištu. U zavisnosti od kvaliteta i cijena je različita. Zabilježeni su pregovori za pšenicu sa proteinima do 11% po 1.25Kn/kg+pdv, dok se za pšenicu sa proteinima 12% postizala cijena 1.30Kn/kg+pdv. U izvozu za Bosnu, ovaj tjedan nudila se pšenica po 190.00Eur/t, ali interesovanja za kupovinom nije bilo.

SOJA
Tijekom tjedna vladalo je nešto veće interesovanje za kupovinom soje na domaćem tržištu što je prouzrokovalo porast cijene. Pojedini kupci su prema svojim kooperantima spremni platiti cijenu i do 2.30Kn/kg+pdv. Većina ponuđača odlaže svoju prodaju za sledeću godinu.

SOJINA SAČMA
U odnosu na prošli tjedan došlo je do blagog porasta cijene sojine sačme na domaćem tržištu. U zavisnosti od pariteta cijena je išla i do 2.57Kn/kg+pdv. Porast cijene bilježi se i u luci Kopar. Tokom tjedna kupcima je ista nuđena i po 340.50Eur/t (SLO/EU)

STOČNO BRAŠNO
Cijena stočnog brašna na domaćem HR tržištu, tijekom tjedna nije se mijenjala. Pregovori na terenu za isto vode se po 0.85-0.95Kn/kg+pdv. U izvozu prema Bosni, ovaj tjedan slabija je trgovina. Kupcima se stočno brašno psenicno uvrećano nudilo od 110.00Eur/t (HR/BIH).

Foto: pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor