Zrenjaninski poljoprivrednici kao primer dobre poljoprivredne prakse (SRB)

Rezultati rada zrenjaninskih poljoprivrednika su u usponu, rečeno je danas na sednici parlamenta Privredne komore. Najbolji su nagrađeni za svoj doprinos u razvoju privrede u Srednjem Banatu.
Na poslednjoj ovododišnjoj sednici Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Zrenjanin rezimirani su rezultati rada u 2018 godini.
“Zajedno sa lokalnom samoupravom i privrednicima trudimo se da napravimo što bolji ambijent za sve privrednike i domaće i strane i nadamo se da ćemo u budućnosti Zrenjanin napraviti još lepše mesto za život”, rekao je Predrag Stankov, direktor RPK Zrenjanin.
Dosadašnji spoljnotrgovinski suficit je 50 milona evra što predstavlja značajno uvećanje u odnosu na predhodnu godinu, a u istom periodu zaposleno je preko 2.500 ljudi.
“To su brojke koje pokazuju mnogo više izvoza, mnogo više proizvodnje i što je najvažnije smanjenje broja nezaposlenih”, rekao je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina.
Ove godine je dodeljeno pet nagrada za poslovne lidere i poslovna društva.
“Ova nagrada mi puno znači posle petnaest godina predanog rada na teritoriji Zrenjanina, Vojvodine i Srbije. Ovo je neka kruna i puno hvala svima koji su nam svojim prepoznavanjem naših kvaliteta dali podršku za dalji razvoj i dalje napredovanje”, rekao je Aleksandar Lakatuš, dobitnik nagrade.
Na privredni napredak u Srednjem Banatu u najvećoj meri uticalo je poslovanje domaćih i stranih investitora koji su grad Zrenjanin izabrali kao pogodno mesto za svoje poslovanje.

Izvor: RTV

Foto: Pexels (freestocks.org)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor