Na dnevnom redu uvođenje moratorijuma na povećanje akciza na cigarete (BIH)

SARAJEVO, Savjet ministara trebalo bi da u četvrtak, 13. decembra, razmatra Nacrt zakona o dopuni Zakona o akcizama u BiH, koji se tiče uvođenja moratorijuma na povećanje akcize na cigarete i duvanske prerađevine.

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH usvojio je Nacrt izmjena i dopuna zakona o akcizama u BiH koji predviđa da bude uveden moratorijum na povećanje minimalne i specifične akcize na cigarete i duvanske prerađevine čime bi bio zaustavljen rast cijena početkom svake godine.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog odluke o uvrštavanju fizičkog lica na listu označenih lica prema kojima će se primjenjivati restriktivne mjere, čiji je predlagač Ministarstvo bezbjednosti BiH.

Na sjednici će biti razmatrana i Informaciji o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ministri će razmotriti izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za devet mjeseci ove godine i analizu održivosti javnog duga BiH za period 2018-2022. godina.

Na dnevnom redu sjednice su i Prijedlog rješenja o razrješenju članova Odbora Agencije za javne nabavke BiH, Prijedlog rješenja o imenovanju članova ovog odbora, te Prijedlog rješenja o imenovanju posmatrača u Odboru.

Kada je riječ o ovoj agenciji, ni nakon skoro dvije godine nije raspisan javni oglas za njenog direktora.

Savjet ministara je na sjednici 25. januara prošle godine imenovao Đenana Salčina iz SBB-a za vršioca dužnosti direktora Agencije za javne nabavke BiH, nakon što je razriješio ove dužnosti Đinitu Fočo zbog isteka mandata.

Na istoj sjednici zadužena je Agencija za državnu službu BiH da, u saradnji sa Agencijom za javne nabavke BiH, odmah raspiše javni oglas za popunjavanje radnog mjesta direktora Agencije za javne nabavke, što ni do danas nije učinjeno.

Na sjednici Savjeta ministara, čiji je početak zakazan za 11.30 časova, naći će se i informacija u vezi sa deminiranjem desne obale rijeke Save.

Izvor: capital

Foto: pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor