Beograd 2019. godine prvi put domaćin veletržnica i pijaca iz celog sveta (SRB)

Beograd će 2019. godine prvi put biti domaćin konferencije Svetskog udruženja veletržnica i pijaca (World Union of Wholesale Markets, WUWM), saznaje eKapija. Naime, JKP Gradske pijace su na ovogodišnjem kongresu koji je održan u Barseloni dobile prestižno priznanje, zahvaljujući kojem će naredni skup biti održan upravo u srpskoj prestonici.
– Međunarodna konferencija Svetskog udruženja veletržnica biće održana u periodu od 15. do 17. maja 2019. godine, u hotelu Metropol. Predstavnici WUWM-a dolaze iz privredno jakih zemalja sa pet kontinanata, među kojima su Švedska, Italija, Španija, Holandija, Francuska, Poljska, Grčka, Kina, Amerika, Australija, Indija, itd – kažu nam iz Gradskih pijaca.
Kako navode, Svetsko udruženje veletržnica (WUWM) je neprofitna organizacija, koja ima za cilj da promoviše međunarodnu razmenu informacija o pijacama i veletržnicama, kao i da razmenjuje iskustva i znanja, kako bi dalje unapredila pijačnu delatnost. To što će Beograd biti domaćin narednog skupa, imaće velikog značaja za promociju Srbije i srpske hrane, navode iz Gradskih pijaca.
– Održavanje konferencije WUWM-a značajno će doprineti predstavljanju Beograda i Srbije kao mesta proizvodnje zdrave hrane koja će postati prepoznatljiva na domaćem i svetskom tržištu, daljem razvoju privrede, poljoprivrede, turizma i ostalih potencijala i resursa koje nudi naša zemlja. Od izuzetne važnosti je i predstavljanje uloge pijaca kao jedinih i nezaobilaznih mesta snabdevanja visokokvalitetnom hranom, kao i susreta pravih poljoprivrednih proizvođača i kupaca.
Organizatori ove konferencije biće Grad Beograd, JKP Gradske pijace, Veletržnica Beograd doo, Privredna komora Srbije, Turistička organizacija Beograda.

Izvor: eKapija

Foto: Pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor