Banca Intesa nagradila najbolje farmere (SRB)

Banca Intesa proglasila je u utorak (18. decembra 2018. godine) pobednike šestog godišnjeg takmičenja za najuspešnije poljoprivredne proizvođače – Intesa farmer 2018, u kategorijama Intesa farmer godine, Intesa farmer inovator i Intesa mladi farmer.
Titula Intesa Farmer ove godine je dodeljena Pavlu Tatiću iz Turije kod Srbobrana, kao i novčana nagrada u visini od 1,2 miliona dinara, dok je Jeno Kaposta iz Palića kod Subotice izabran za Intesa farmer Inovatora, dobivši 600.000 dinara. Za najboljeg Intesa mladog farmera proglašen je Vladimir Mitrović iz Pepeljevca kod Lajkovca, koji se na svoje imanje vratio sa 600.000 dinara podsticaja da nastavi sa dobrim rezultatima i da na taj način pokaže da se i mladi ljudi dobro snalaze u vođenju gazdinstva.
– Šesti put zaredom Banca Intesa nagrađuje dobre rezultate u segmentu agrara promovišući primere odličnog upravljanja gazdinstvima i primene savremenih tehnologija, kako bi podstakla mlade da ostanu na selu. Banka kontinuirano radi na unapređenju svoje ponude registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, te je tako ove godine otvoren Intesa Farmer centar, čiji je cilj pružanje usluge najvišeg kvaliteta u skladu sa stvarnim potrebama poljoprivrednika – istakao je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.
On je dodao da veruje da je širok spektar proizvoda, personalizovana usluga, kao i učešće u programu subvencionisanog kreditiranja model koji je omogućio da banka za 20% uveća broj gazdinstava kojima je pružila podršku u 2018. godini sa 54 mil EUR plasmana, čime je Banca Intesa ostvarila rast od čak 24% u odnosu na prošlu godinu.
Na šesti ciklus Intesa Farmer konkursa prijavilo se više od 450 poljoprivrednika, a o najboljima je odlučivao stručni žiri koji su činili Maja Andonov, direktor Sektora za poslovanje sa malim biznisom Banca Intesa, Đorđe Radulović, direktor Odeljenja za upravljanje prodajom registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima Banca Intesa, Vojislav Živanović, menadžer za sponzorstva, donacije i događaje Banca Intesa, Milan Prostran, agroekonomski analitičar i Goran Đaković, glavni urednik časopisa Agrobiznis magazin.
Banca Intesa je od 2008. godine, od kada posluje u oblasti agrara, registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima pružila kreditnu podršku od čak 304 mil EUR, dok je u 2018. godini svoje tržišno učešće u segmentu poljoprivrede povećala na čak na 14,3%.

Izvor: eKapija

Foto: Pixabay (nattanan23)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor