Pojavio se kupac Valjevske pivare? (SRB)

Na pre mesec dana publikovani javni poziv za prikupljanje ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Valjevske pivare stigla je jedna prijava potencijalnog kupca, konzorcijuma, koji čine tri firme, saznaje Politika iz, kako se navodi, pouzdanih izvora.
Za razliku od prethodnog javnog poziva kada je početna cena bila dvostruko viša, oko 7 mil EUR, na koji se niko nije javio, sada je stigla jedna ponuda.
Prema raspoložovim nezvaničnim informacijama, prekjuče je nadležna komsija otvorila prispelu dokumentaciju i konstatovala da ona ispunjava formalne uslove za učešće u nadmetanju, navodi Politika.
Slede naknadne detaljne provere dokumenata i nakon toga, konačna odluka da li će najstarija pivara u Srbiji, biti prodata.
Podsećanja radi, Ministarstvo privrede je pre mesec dana objavilo javni poziv za prikupljanje ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Valjevske pivare, po početnoj ceni od 3,523 mil EUR u dinarskoj protivvrednosti.
Na prodaju je ponuđen paket od nešto preko milion akcija u vlasništvu Republike Srbije, a depozit za učešće u postupku iznosio je 704.000 EUR.

Izvor: eKapija

Foto: Pixabay (Free-Photos)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor