Presek nedelje 17.12.-21.12.2018. Gea Agronet (SRB)

KUKURUZ
Tokom nedelje nije bilo značajnijih promena na tržištu kukuruza,a cena je bila stabilna. Sistem beleži veće interesovanje izvoznika na paritetu južnog Banata, gde je i postignuta najjača cena u realizaciji.

PŠENICA
Ovu nedelju je obeležilo slabije interesovanje za pšenicom svih kategorija, pa je većina ponuđene robe ostajala nerealizovana. Cena se nije značajnije menjala, a kupci su uglavnom bili domaći mlinovi i regionalni izvoznici.

SOJA
Tržište soje i dalje bez promena: većina proizvođača odlaže dalju prodaju u očekivanju bolje cene, dok je sa druge strane većina kupaca pasivna. Trgovina se odvija u prošlonedeljnim okvirima.

SUNCOKRETOVA I SOJINA SAČMA
Početkom nedelje neke uljare podižu fabričke cene sojine i suncokretove sačme. Međutim, zbog slabog interesovanja kupaca i hitnosti izvlačenja robe iz fabrika, cena u trgovanju se nije značajnije menjala.

STOČNO BRAŠNO
Ponuda pšeničnog stočnog brašna je tokom ove nedelje bila znatno veća u odnosu na potražnju, ali se cena u realizaciji nije menjala.

MINERALNA ĐUBRIVA
Ove nedelje na tržištu đubriva primetne su blage oscilacije u ceni pojedinih azotnih formulacija đubriva. Sistem je zabeležio blaži pad cene KAN-Mađarska 25/1 i UREA-KUTINA 25/1.Cene ostalih formulacija azota su bez značajnijih promena.Kupci najčešće odlažu kupovinu za posle praznika. Sistem je zabeležio realizaciju za NPK 16x16x16-Rusija BIG BAG.

Foto: Pexels (xmax88)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor