U toku konkurs za IPARD podsticaje za ulaganja u prerađivačke kapacitete (SRB)

Uprava za agrarna plaćanja raspisala je drugi javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva.
Rok za podnošenje zahteva je 11. mart 2019. godine.
Kako stoji na sajtu Uprave za agrarna plaćanja, predmet ovog javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u vezi sa izgradnjom, kao i nabavkom nove opreme i mehanizacije, a obuhvaćeni su sektori mleka, mesa i voća i povrća. Zahtev za odobravanje projekta može se podneti samo u okviru jednog sektora za jednu ili više investicija.
Opredeljena su sredstva u iznosu od 3.525.926.538 dinara, a visina podsticaja je 50%, odnosno 60% prihvatljivih troškova za investicije u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama.
Minimalan iznos podsticaja koje korisnik može da ostvari u okviru svih sektora je 10.000 EUR, dok je maksimalni podsticaj u okviru sektora voća i i povrća i sektora mesa milion EUR, dok u sektoru mleka korisnici mogu da ostvare podsticaj i od 2 mil EUR.
Detaljan tekst javnog poziva, pravilnik i prateći prilozi, dostupni su na internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede http://www.minpolj.gov.rs i internet stranici Uprave za agrarna plaćanja http://uap.gov.rs/javni-pozivi-ipard/.

Izvor: eKapija

Foto: Pixabay (nattanan23)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor