Do kraja siječnja Agrokoru novo ime, u travnju promjena uprave (HR)

Za sada se implementacija nagodbe odvija prema planu i ne bude li većih problema, sve bi trebalo biti gotovo do kraja ožujka iduće godine.

Implementacija nagodbe vjerovnika Agrokora, prema riječima Fabrisa Peruška, izvanrednog povjerenika koncerna, trebala bi se završiti do kraja ožujka 2019., a tada bi i izvanredna uprava, koja je upravljanje nad Agrokorom preuzela 10. travnja 2017., trebala prestati s radom.

Koncern će tada dobiti novu upravu, koju će imenovati novi vlasnici, odnosno vjerovnici, a dotad oko 600 ljudi mora implementirati nagodbu vjerovnika. Taj proces, koji ima više od sto tisuća koraka, pripremit će kompaniju za ulazak novih vlasnika, što znači i novu korporativnu strukturu i nove vlasničke kompanije u Nizozemskoj, transfer sve imovine, certifikata, koncesija, ugovora o radu, brendova. Kako je rečeno Jutarnjem listu, za sada se implementacija nagodbe odvija prema planu i ne bude li većih problema, sve bi trebalo biti gotovo do kraja ožujka iduće godine.

Kako doznaje Jutarnji list, novo ime koncerna Agrokor objavit će se tijekom siječnja i to će biti simbolični novi početak koncerna.

 

Izvor: poslovni

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor