Prokuplje izdvaja 22,8 miliona dinara za razvoj poljoprivrede (SRB)

Za razvoj i unapređenje poljoprivredne proizvodnje u Prokuplju za 2019. godinu biće izdvojeno 22,8 miliona dinara što je znatno više nego prethodnih godina, izjavio je 31. decembra, zamenik gradonačelnika Miroljub Paunović.
On je naglasio da su dobijanjem statusa grada sredstva namenjena poljoprivredi znatno uvećana i da je to sada velika šansa za ubrzaniji razvoj poljoprivrede u prokupačkom kraju.
– Ovaj novac upotrebiće se za uvođenje i primenu novih tehnologija u poljoprivredi, kupovinu neophodne opreme, kreditnu podršku i druge oblasti u ovoj grani privrede – kazao je Paunović.
On je podsetio da je u 2018. od Prokuplja bespovratna podsticajna sredstava dobilo 70 vlasnika registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i za te namene iz agrarnog gradskog budžeta dodeljeno osam miliona dinara.
– Najviše novca dodeljeno je poljoprivrednicima za veštačko osemenjavanje krupne stoke, ukupno 60 njih je dobilo ta sredstva – rekao je Paunović i dodao da je poljoprivredni budžet namenjen i za unapređenje i razvoj pčelarstva, voćarsku i organsku proizvodnju.

Izvor: eKapija

Foto: Pixabay (wobogre)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor