Swisslion će proizvoditi kečap i majonezu u Makedoniji? (BIH)

Vlasnik koncerna “Swisslion Takovo” Rodoljub Drašković donio je odluku da počne proizvoditi kečap i majonezu u Makedoniji nakon zatvaranja proizvodnog pogona u Nevesinju. 

Kako je za “Večernje novosti” izjavio direktor “Swisslion Trebinje” Aleksandar Kojović, fabrika u Nevesinju je zatvorena zbog ekonomskih razloga.

“Premjestićemo proizvodnju sokova u Gornji Milanovac a proizvodnju kečapa i majoneze u Makedoniju. Razlozi su čisto ekonomski, odnosno glavni razlog za zatvaranje fabrike je njegova finansijska održivost. Imali smo ogromne troškove transporta, jer su sirovine dolazile iz Srbije, a putna infrastruktura je loša”, rekao je Kojović.

On je istakao da su rad fabrike u Nevesinju značajno opteretile novouvedene takse Kosova, čime je pogođeno više od 15 posto proizvoda.

Kompanija “Swisslion Takovo” iz Gornjeg Milanovca je poslovni gigant u prehrambenoj industriji u Srbiji u proizvodnji eurokrema, keksa, čokolade, dečje hrane Juviitan, kečapa i majoneza, sokova i drugihproizvoda.

Vlasnik Rodoljub Drašković posjeduje nekoliko fabrika u regionu, uključujući fabriku u makedoniji Swisslion Agroplod iz Resena

 

Izvor: capital 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor