Palmino ulje uklonjeno iz 99% robnih marki hrane

Spar Austrija je uklonio palmino ulje iz oko 99% robnih marki hrane, a palmino je zamenjeno domaćim suncokretovim uljem, repičinim uljem ili maslacem.
Proizvodi bez palminog ulja uključuju Spar Premium, Spar Natur * pur, Spar Vital, Spar free from, Spar Veggie, Spar enjoy i Spar Feine Küche
. “Imamo odgovornost da našim klijentima ponudimo prehrambene proizvode koji ne sadrže štetne sastojke. Palmino ulje, koje je odgovorno za čišćenje naših šuma, takođe je štetno za zdravlje””, rekao je generalni direktor Spar Austrije Gerhard Dreksel.
U martu prošle godine, Spar Austrija je najavio da će do kraja godine ukloniti palmino ulje iz svih svojih proizvoda sa privatnom oznakom.
“Nastavićemo naporno da radimo na pretvaranju preostalih jedan odsto Sparovih proizvoda. Suočeni smo sa nekim izazovima, ali tražimo opcije da palmino ulje uklonimo i iz ovih nekoliko preostalih proizvoda”, rekao je Dreksel. Oko 93 odsto od svih 5,000 marki prehrambenih proizvoda uopšte nije sadržavalo palmino ulje, dodala je kompanija.

Izvor: b92

Foto: Pixabay (congerdesign)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor